La Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană – Capu Midia va avea loc, joi, 20 iunie, începând cu ora 12.30, Ziua Distinșilor Vizitatori organizată în cadrul exercițiului tactic cu trupe și trageri de luptă „Istria 19”.

În cadrul exercițiului, ce are loc în perioada 3-23 iunie, se execută trageri cu rachete sol-aer cu sisteme Hawk, SA-6 și SA-8, pe ținte reale. Noutatea absolută este prezența în cadrul exercițiului a unor structuri aparținând 10th Army Air & Missile Defense Command (C 10/AAMDC/USAREUR) ce vor executa trageri cu rachete sol-aer cu sisteme Patriot și Avenger.
Exercițiul tactic cu trupe și trageri de luptă „Istria 19” este un exercițiu de nivel tactic cu trupe în teren și trageri reale de luptă, executat în baza unui scenariu fictiv, destinat instruirii și evaluării structurilor de apărare aeriană cu baza la sol din cadrul Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer „Nicolae Dăscălescu”.
Exercițiul are ca scop perfecționarea capacității de planificare și conducere a acțiunilor de luptă, precum și antrenarea și evaluarea echipelor de luptă în condiții apropiate de cele ale câmpului de luptă modern, pe timp de zi și pe timp de noapte.
În acest an, „Istria 19” este integrat în exercițiul multinațional SABER GUARDIAN 19.

Articolul precedentDe astăzi au fost reluate cursele aeriene către Satu Mare
Articolul următorAproape 1.800 de pacienți, la UPU SMURD Constanța în minivacanța de Rusalii