Aproape 1.800 de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța, în timpul minivacanței de Rusalii. Cei mai mulți dintre pacienții înregistrați la UPU, 468, au avut vârsta de până la 16 ani.

Potrivit reprezentanților unității sanitare, din punct de vedere al clasificării, din cei 1.790 de pacienți, 36 au prezentat risc vital, fiind încadrați la Nivel I – COD ROȘU, cu resuscitare. Alți 144 de pacienți, care prezentau o situație cu risc major sau status mental alterat, ori durere intensă, au fost încadrați la Nivel II – COD GALBEN (critic).
Din cei 1.790 de pacienți investigați, au rămas spitalizați 394. Cele mai multe internări au fost efectuate în secțiile Pediatrie (71), Obstetrică-Ginecologie (57), Neurologie (29) și Cardiologie (24).
Cea mai aglomerată zi, din acest interval, a fost ultima. Astfel, 466 persoane au fost înregistrate la UPU în ultimele 24 de ore.
Anul trecut, în timpul minivacanței de Rusalii, au avut nevoie de investigații și îngrijiri medicale 1.744 de pacienți, cu 46 mai puțini decât în 2019.

Articolul precedentZiua Distinșilor Vizitatori la exercițiul Istria 19
Articolul următorLeduri și panouri fotovoltaice, la trecerile pentru pietoni din Constanța