Poliţiştii de frontieră constănțeni, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit într-un container sosit în Portul Constanţa Sud Agigea din China, articole de divertisment și birotică susceptibile a fi contrafăcute și zeci de mii de bunuri nedeclarate, cu o valoare totală de aproximativ 183.500 lei.

Potrivit Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au verificat amănunțit, marți, un container sosit din China pentru o societate comercială cu sediul în municipiul Bucureşti.

În urma controlului au fost descoperite 8.880 de jucării şi ascuțitoare din plastic, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare totală de 150.480 lei, dacă ar fi fost originale. Totodată, au fost identificate și 16.500 de benzi adezive tip scotch, în valoare de 33.000 lei, care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară.

Bunurile în cauză, atât cele susceptibile a fi contrafăcute, cât şi cele nedeclarate, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, respectiv folosirea de acte nereale față de autoritatea vamală.

Articolul precedentTineri răniți după ce s-au răsturnat cu mașina în Vama Veche
Articolul următorCamera Auditorilor Financiari din România deschide o nouă reprezentanță la Constanța