Stars Gala a adus la Constanța un spectacol de balet în aer liber, o atmosferă unică pentru iubitorii de arte.

 Studenți din cadrul celui mai important workshop de balet din România, Revolve Dance au prezentat, pe scena în aer liber, alături de prim soliştii Claudia d’Antonio și Salvator Manzo de la Teatrul San Carlo din Napoli (primul teatru de balet din lume), o suită din spectacolul “Coppélia”, în coregrafìa adaptată de maestrul coregraf Lienz Chang (prim balerin la Teatrul Național din Cuba).

Starurile teatrului San Carlo din Neapole, Claudia d’Antonio și Salvator Manzo, ne-au acordat un scurt interviu.

Care sunt rolurile voastre preferate?

„Cele de prinț, iar al meu, Julieta.”

De câți ani dansați împreună?

„De 10 ani.:

Când te-ai decis că vei deveni balerină?

„La vârsta de 8 ani m-am hotărât. Mă uitam la filme cu spectacole de balet, apoi am fost la Școala de balet „San Carlo“.”

Primul tău rol?

„Primul rol ca primă balerină a fost Giselle, un rol foarte dificil atât din punct de vedere interpretativ, cât și emoționant pentru că este vorba despre o tânără care se îndrăgostește, înnebunește și moare din dragoste. Așa că este foarte intens. Un rol la care țin foarte mult este lebăda neagră din Lacul lebedelor. Îmi place că lebăda neagră are mai multă personalitate, deși este un rol foarte dificil.”

Cât timp vă pregătiți pentru un astfel de rol?

„Aproximativ 2 luni și jumătate câte 6 ore pe zi, mai ales pentru că ultimul act este foarte dificil, este o adevărată provocare, dar ne-a plăcut.”

Ați mai participat la spectacole în aer liber?

„De regulă dansăm în săli de spectacol, este mult mai confortabil în spații închise. Dar am mai dansat și în spații deschise. Este mult mai dificil în aer liber. Este dificil pentru că nu prea avem puncte de reper, nu ai de ce să te agăți vizual. Teatrul te salvează. ”

Mesaju pentru public :”Sper să le placă spectacolul pentru că tinerii au pus în scenă un balet foarte dificil, au muncit foarte mult. Suntem fericiți să facem parte din acest spectacol.”

Citiți și Stars Gala. Regal de balet la malul mării

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentStagiunea estivală continuă și în luna septembrie 
Articolul următorMINISTERUL AGRICULTURII: A fost definitivat cadrul legislativ pentru operaţionalizarea Casei de Comerţ Unirea