Patru cetățeni români care se aflau la bordul unei ambarcațiuni de agrement, care plutea în derivă pe Marea Neagră, au fost salvați de polițiștii de frontieră.

 În data de 15.06.2019, Sistemul Integrat de Supraveghere Maritimă – SCOMAR a detectat o ambarcaţiune de agrement, care se îndrepta spre marea teritorială a Bulgariei. Ocupanții ambarcațiunii au comunicat faptul  că motorul ambarcaţiunii s-a defectat, iar din lipsa altor mijloace de propulsie și din cauza condițiilor hidrologice nefavorabile, nu se mai puteau întoarce la mal.

Garda de Coastă a informat MRCC Constanța, care a declanșat acțiunea de salvare a persoanelor.  S-a dispus efectuarea unei misiuni cu o nava din cadrul  Grupului de Nave Mangalia, care a asigurat conducerea ambarcațiunii în siguranță în Portul Mangalia. Cele patru persoane, cetățeni români cu vârste cuprinse între 32 și 44 de ani, nu au avut nevoie de asistență medicală.

Acțiunea s-a desfășurat prin cooperarea autorităților de frontieră din România și Bulgaria, sub coordonarea Centrului Maritim de Coordonare Constanța.

 

Articolul precedentMoșii de Vară, tradiții și obiceiuri
Articolul următorFOTO| Accident mortal pe A4. Șofer lovit de un autobuz, după ce a oprit să ajute un alt șofer