Magistrații din Constanța au protestat, din nou, vineri, față de modificările aduse legilor justiției prin ordonanță de urgență.

Protestul a avut loc în fața sediului Judecătoriei Constanța, la acțiune participând, în premieră, pe lângă procurori, și magistrați de la toate instanțele constănțene, plus avocați din Baroul Constanța. În total, aproximativ 50 de magistrați s-au adunat pe treptele din fața Judecătoriei Constanța, nemulțumiți de ordonanța de urgență prin care au fost modificate legile justiției.

„De astăzi sunt și judecătorii alături de procurori. Și unii și alții suntem magistrați și am înțeles nu doar să marcăm începutul primăverii, ci și să dăm un suflu nou și să marcăm într-un fel nemulțumirea noastră față de modul de adoptare a acestei ordonanțe de urgență. Pe de o parte, înțelegem să atragem atenția opiniei publice că aceste condiții privitoare la modul de legiferare prin ordonanțe de urgență nu sunt îndeplinite, iar pe de altă parte înțelegem să ne facem auziți și să facem un apel la cei care guvernează că un act de legiferare trebuie să se bucure de o consultare publică, potrivit principiilor transparenței decizionale”, a declarat Ciprian Coadă, judecător la Curtea de Apel Constanța.

El spune că cel mai mult la această ordonanță deranjează tocmai lipsa de previzibilitate, dar și faptul că „se creează uneori impresia că actele normative sunt date în considerarea unor persoane și a unor motive străine de interesul general”.

Protestul de vineri al magistraților constănțeni a durat o jumătate de oră, desfășurându-se fără incidente. Ei au precizat că în cursul zilei de luni se va decide dacă vor protesta mai departe împotriva ordonanței de modificare a legilor justiției.

Articolul precedentAngajații Primăriei Mangalia, scoși la curățenia de primăvară
Articolul următorJandarmii constănțeni, prezenți în mijlocul comunității pentru asigurarea ordinii publice