Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică, valabilă de vineri, de la ora 12.00 și până sâmbătă, ora 22.00, care vizează perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferică accentuată.

Potrivit ANM, în intervalul menționat, local în Muntenia și pe arii restrânse în Oltenia, Moldova și la munte, vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 30 – 40 l/mp.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică și în zilele următoare, îndeosebi după-amiaza și seara, în special în zonele de deal și munte precum și în nordul și centrul țării.

Pentru mai multe județe din sud-estul și centrul țării, inclusiv Constanța, ANM a emis o atenționare meteorologică Cod Galben, valabilă pentru ziua de vineri, între orele 15.00 și 22.00. Astfel, în județele Constanța, Tulcea, Prahova, Dâmbovița, Buzău, Vrancea și Argeș pe arii extinse instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 25 l/mp și izolat 50 – 60 l/mp.

Articolul precedentVIDEO | Program lejer pentru jucătorii FC Viitorul înainte de primul meci din Europa League
Articolul următorPesta Porcină Africană confirmată în două gospodării din județul Constanța