Un autocar cu 60 de persoane la bord, fiind și mulți copii, din Ucraina, s-a răsturnat în localitatea Mihail Kogălniceanu din județul Constanţa, vineri dimineață, dar numai trei dintre pasageri, toți copii, au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Autocarul a fost găsit de un echipaj de la Ambulanță care mergea la o solicitare. Acesta a oprit și a acordat primul ajutor, alertând totodată autoritățile.

Potrivit ISU Dobrogea, în autocar se aflau 49 de copii si 11 adulți, accidentul rutier petrecându-se pe DN2A, în apropiere de intersecția cu DJ228, între localitățile Ovidiu şi Mihail Kogălniceanu. A fost imediat activat Planul Roșu de intervenție, iar la locul incidentului au fost trimise trei autospeciale SMURD și 10 ale serviciului de Ambulanță, plus două autospeciale transport personal si victime multiple și echipaje de descarcerare, dar fără să fie necesară intervenția acestora din urmă. Trei copiii și un adult au fost transportați la spital, starea lor fiind stabilă. Potrivit cadrelor medicale, o fetița de 10 a suferit un traumatism cranio-cerebral, o alta de 14 ani un traumatism lombar, iar a trei victimă, tot fetiță, un traumatism lombar și unul toracic. Adultul care a plecat spre spital este mama primelor două fetițe, care le însoțește, fără să prezinte traume.

Restul persoanelor au fost transportate la căminul cultural din Mihail Kogălniceanu.

Polițiștii spun că accidentul s-a produs din cauza șoferului, un cetățean ucrainean de 52 de ani, care din cauza neatenției în conducere a pierdut controlul volanului, iar autocarul a părăsit carosabilul și s-a răsturnat în partea dreaptă. În cauză a fost deschis dosar penal pentru vătămare corporala din culpă. Autocarul venea din Bulgaria și se deplasa către Ucraina.

Articolul precedentProcedură medicală în premieră la Spitalul Județean Constanța
Articolul următorPeste 60 de jandarmi vor veghea, zilele acestea, evenimentele organizate pe litoral