Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Constanţa propune instituirea carantinei, începând de miercuri, în localităţile Tuzla, Rasova şi Aliman, începând din data de 2 decembrie, de la ora 8. Rata de incidenţă a îmbolnăvirilor de COVID-19 în cele trei localităţi este cuprinsă între 6,09 şi 7,51 la mia de locuitori. Măsura va fi valabilă pentru următoarele 14 zile, cu posibilitate de prelungire, dacă situația o va cere.

Deciziile trebuie aprobate prin ordin al şefului DSU.

Astăzi, rata de incidență  Tuzla este de 7,51, cu 55 de cazuri confirmate, la o populație de 7.328 de locuitori. În Rasova, incidența este de 6,14, cu 23 de cazuri confirmate, la o populație de 3.746 de locuitori, iar în Aliman, rata de incidență a ajuns la 6,09, cu 17 cazuri confirmate, la o populație de 2.792 de locuitori.

Județul Constanța este pe primul loc la nivel național în privința incidenței pe ultimele 14 zile, rata înregistrată luni, 30 noiembrie este 7,49 la mie.

În prezent, se află în carantină în judeţul Constanţa localităţile Agigea, Costineşti, Techirghiol, Medgidia, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Valu lui Traian, Ovidiu, Năvodari, municipiul Constanţa, Eforie, Lazu, Cernavodă, Cumpăna şi Târguşor.

Sursa: Realitatea de Constanta