Colegiul Național Pedagogic ,,Constantin  Brătescu” din Constanţa a primit trofeul  aniversar  pentru paisprezece ani de proiect Ecoșcoală,  într-un cadru festiv, la ediţia XXI a Seminarului Naţional ,,Parteneriat în educaţia pentru mediul înconjurător”, organizat în Bucureşti, de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie, pe data de 29 septembrie 2019.

Cu această ocazie, au fost apreciate realizările de excepție ale Colegiului în domeniul educației pentru mediu, implicarea și desfășurarea unor activitaţi de protejare a mediului în folosul comunității locale. Printre acestea, enumerăm acţiuni de ecologizare în parcurile  din municipiul Constanţa, numeroase campanii de colectare a materialelor refolosibile, campanii pentru diseminarea unui stil de viaţă sănătos, elaborarea unor reguli pentru protejarea ariilor naturale și păstrarea calității acestora, acţiuni la care au participat activ elevii şi profesorii Colegiului.

,,Programul Ecoșcoală” derulat la nivelul imstituţiei noastre a primit în ultimii paisprezece ani, şapte evaluări consecutive favorabile, păstrându-se statutul de Ecoșcoală și însemnul ,,Steag Verde”. La nivelul Colegiului acest proiect este coordonat de prof. dr. Polixenia Popescu şi prof. Maria-Virginia Acreţei, iar la nivel național de C.C.D.G. reprezentant al Fundației Mondiale de Educație pentru Mediu, prin susținerea internațională a UNEP, UNESCO și ENO.

 

Articolul precedentForțele Navale Române participă la un exercițiu multinațional în Turcia
Articolul următorDecebal Făgădău, întâlnire cu înalți reprezentanți ai Băncii Mondiale