Polițiștii constănțeni au executat mai multe acțiuni pe linia depistării și sancționării conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale referitoare la transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere.

Astfel, lucrători ai Direcției Generale Poliția Locală Constanța, împreună cu polițiștii Biroului Rutier Constanța, au depistat o serie de nereguli rutiere pe drumurile publice și în zone de interes comunitar din municipiul Constanta. Ei au aplicat 30 de amenzi contravenționale, în cuantum de 6.495 de lei, din care 20 de abateri contravenționale au fost constatate pentru nerespectarea prevederilor Legii Nr 38 /2003 privind transportul in regim de taxi și în regim de închiriere și H.C.L nr.464/2003 privind transportul de persoane sau bunuri în regim de taxi sau de închiriere, iar 10 sancțiuni contravenționale au fost constatate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G nr. 195/2002 ( Codul Rutier) privind circulația pe drumurile publice.

„Menționăm faptul că astfel de acțiuni se vor desfășura în mod periodic, în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare”, au transmis polițiștii locali constănțeni.