Polițiștii de frontieră constănțeni s-au întors acasă, joi, după o misiune de trei luni, desfășurată în Marea Egee, sub egida Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (Frontex). Un număr de 484 de persoane au fost salvate de la înec din apele Mării Egee în cele peste 930 de ore de patrulare la frontiera maritimă externă a Uniunii Europene.

Potrivit Gărzii de Coastă, nava maritimă de supraveghere MAI 1104 a participat, între 1 iulie și 30 septembrie, la misiunea „Poseidon 2019”, organizată sub egida Frontex. Operațiunea s-a desfășurat în Marea Egee, iar cele două echipaje, aflate prin rotație la bordul navei Poliției de Frontieră Române, au executat misiuni de patrulare, supraveghere, căutare și salvare alături de celelalte state membre UE participante la misiune. „Pe durata operațiunii, polițiștii de frontieră români au executat 93 de misiuni, timp în care nava Gărzii de Coastă a efectuat 934 ore de patrulare”, au transmis reprezentanții Gărzii de Coastă.
De asemenea, în această perioadă, polițiștii de frontieră au participat la 25 acțiuni de căutare și salvare pe mare în urma cărora au salvat 484 de persoane, între care 160 de femei și 124 de minori, care se aflau în pericol de înec în apele Mării Egee. În aceste cazuri, la bordul navei românești au fost derulate acțiunile de triere și evaluare medicală, iar ulterior persoanele în cauză au fost transportate în porturile grecești și predate autorităților elene, pentru efectuarea procedurilor specifice.

Activitatea reprezintă o continuare a operațiunilor organizate de Agenția Frontex pentru gestionarea fluxurilor de migrațiune ilegală, în cadrul cărora Poliția de Frontieră Română are permanent o contribuție semnificativă, atât din punct de vedere al mijloacelor tehnice, cât și din punctul de vedere al numărului, profilurilor și profesionalismului experților detașați. Obiectivul principal al Operațiunii Comune „Poseidon 2019” este de a oferi suport autorităților elene în supravegherea și controlul la frontierele maritime ale Uniunii Europene.

Articolul precedentTransportul de persoane în regim de taxi, verificat de polițiștii constănțeni
Articolul următorMarcaje rutiere noi pe strada Soveja din Constanța