Polițiștii din Medgidia au fost sesizați, duminică noapte, de către o femeie în vârstă de 83 de ani, din localitate, după ce a fost apelată pe telefonul fix de către un bărbat care, recomandându-se ca fiind medic, a informat-o că fiica sa a suferit un accident de circulație și are nevoie de 5.000 de euro pentru a fi operată la un spital din București.

Femeia și-a dat seama că poate fi victima unei înșelăciuni și a înștiințat organele de poliție, fără a fi înregistrat niciun prejudiciu.

Polițiștii constănțeni efectuează cercetări pentru identificarea autorului și tragerea lui la răspundere penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la înșelăciune.

 

                        RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR CONSTĂNȚENI

 

Pentru a conștientiza populația, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute și le oferă sume de bani, în schimbul așa-ziselor ,,rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.

Este foarte important pentru cetățeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanții instituțiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speță de natură penală.

Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetățenii sunt sunați și li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliție, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.

Astfel, polițiștii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înșelăciuni, iar persoanele care intenționează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate și trase la răspundere penală.

Articolul precedentRazii în cartierul Coiciu și în parcurile din municipiul Constanța!
Articolul următorZeci de tone de haine, colectate în cadrul campaniei „Să ajutăm împreună”