Doi constănțeni au fost prinși de polițiștii de frontieră în timp ce încercau să introducă ilegal în țară bunuri contrafăcute și sute de grame de bijuterii din aur și argint, fără documente legale.

Potrivit Gărzii de Coastă, la sfârșitul săptămânii trecute, acționând în baza unei informații, polițiștii de frontieră și lucrători din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală au verificat un autoturism înmatriculat în România, în care se găseau doi tineri din Constanța, ambii de 26 de ani. În bagajele personale ale acestora, oamenii legii au descoperit peste 70 de articole parfumerie și cosmetică și articole textile, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. De asemenea, au fost găsite și peste 270 de grame de bijuterii din aur și argint, nedeclarate și fără a avea documente de proveniență sau autorizație de a efectua operațiuni cu metale prețioase.

Cei doi au declarat că au achiziționat mărfurile din Turcia, fără a deține documente legale, cu scopul de a le oferi rudelor. Bunurile contrafăcute, a căror valoare se ridică la aproximativ 10.000 de lei dacă ar fi comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar bijuteriile, în valoare de aproximativ 40.000 de lei, urmează a fi predate la Trezoreria Constanța. În cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Articolul precedentFOTO| Accident grav pe Autostrada București – Constanța. Autoturism mistuit de flăcări
Articolul următorAdrenalină și suspans în meciul HC Dobrogea Sud cu Dunărea Călărași. Ionuț Nistor omul meciului