Festivitatea organizată cu ocazia reînființării Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” și a deschiderii anului de învățământ 2018-2019 va avea loc luni, 10 septembrie, începând cu ora 10.00.

Alături de cei 203 elevi (120 de elevi de clasa a IX-a, 36 de elevi de clasa a X-a, 47 de elevi de clasa a XI-a), ce au ales să îmbrace uniforma de licean militar, vor fi prezenți părinții și prietenii acestora. Conform tradiției, toți elevii vor rosti legământul: „Mă leg să învăț carte, să-mi oțelesc brațul și inima, spre a sluji cu destoinicie patria și Armata României. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”.

La acest important eveniment, sunt invitați reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, ai autorităților publice locale, personalități marcante ale orașului Constanța, și delegați ai asociațiilor cadrelor militare în rezervă și în retragere.

 

Colegiul preia tradițiile Liceului Militar „Alexandru Ioan Cuza”, continuatorul Școlii Copiilor de Marină, înființată prin Înaltul Decret nr. 2408 din 3 octombrie 1881, la Galați. În septembrie 1973, Liceul Industrial de Marină din Constanța, subordonat Ministerului Transporturilor și Telecomunicațiilor, a trecut în subordinea Ministerului Apărării Naționale și s-a transformat în Liceul Militar de Marină „Alexandru Ioan Cuza”, cu profil industrial. În perioada 1973 – 1998, au absolvit Liceul Militar „Alexandru Ioan Cuza” peste 4.000 de elevi, dintre care 3.600 au fost admiși în instituțiile militare de învățământ superior.

Articolul precedentAverse de ploaie, descărcări electrice și condiții de grindină, în Constanța
Articolul următor Porturile Dunărene vor trece printr-un vast proces de know –how