Peste două kilograme de canabis, marijuana și alți precursori vegetali, mai mult de 3.000 de pachete cu țigări, diverse sume de bani, articole electronice și un autoturism au fost ridicate de polițiștii de frontieră constănțeni în urma unor percheziții făcute pe raza municipiului Constanța.

Potrivit Gărzii de Coastă, în urma activităților informativ-operative desfășurate, în noiembrie, s-a stabilit că mai multe persoane de pe raza județului Constanța au ca principală preocupare contrabanda cu țigări, sens în care s-au desfășurat mai multe activități specifice în vederea documentării cazului. Astfel, în data de 13 decembrie, polițiștii de frontieră, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară la mai multe imobile de pe raza județului Constanța, în vederea identificării unor cantități de țigarete provenite din contrabandă. Au fost identificate și ridicate în vederea confiscării 3.106 pachete cu țigări de contrabandă, în valoare estimată de 31.060 de lei, aproximativ 2,2 kilograme canabis, marijuana și alți precursori vegetali, a fost indisponibilizat un autoturism, evaluat la 10.000 lei, două pistoale cu gaz, 11 cartușe cu gaz, articole electronice și diferite sume de bani.

De asemenea, au fost aduse la sediul Gărzii de Coastă șapte persoane, cu vârste cuprinse între 25 și 60 de ani, domiciliate pe raza județului Constanța, în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, ancheta este în curs de desfășurare sub coordonarea procurorului de caz, polițiștii de frontieră efectuând cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de contrabandă, cu privire la substanțele vegetale descoperite competența va fi declinată conform prevederilor legale către D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Constanța, iar cu privire la armele și muniția descoperită se va extinde urmărirea penală în urma expertizării acestora.

Articolul precedentJumătate de țară va fi afectată în week-end de ninsori, lapoviță, ploi și polei
Articolul următorTraficul de mărfuri a crescut în porturile maritime românești