Agenția Națională de Meteorologie a emis o serie de avertizări pentru perioada 14 – 16 decembrie, fenomenele vizate fiind ninsori, lapoviță, ploi și polei.

Astfel, în intervalul menționat aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde cea mai mare parte a țării. În noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 decembrie) vor fi mai ales ninsori. Din a doua parte a zilei de sâmbătă (15 decembrie) în Dobrogea va ploua, iar în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și local în Transilvania vor fi precipitații mixte și se va forma polei. Local, precipitațiile vor fi importante cantitativ.

Cod Galben a fost instituit în intervalul 14 decembrie, ora 23.00 – 16 decembrie, ora 18.00, în Banat, cea mai mare parte a Crișanei, vestul și sudul Transilvaniei, vestul și nordul Olteniei, jumătatea de nord a Munteniei, precum și în zona Carpaților Meridionali, Occidentali și de Curbură vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat consistent de zăpadă. Local se vor cumula 25 – 30 l/mp și izolat 40 – 50 l/mp.

Vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de peste 60 km/h, dar și în regiunile sudice și sud-vestice, cu viteze, în general, de 45 – 50 km/h.

O avertizare Cod Portocaliu a fost emisă pentru perioada 15 decembrie, ora 06.00 – 16 decembrie, ora 12.00, pentru județele Timiș și Caraș-Severin, precum și în zona de munte a județelor Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova, unde va ninge abundent, se vor cumula peste 60 – 70 l/mp, iar stratul de zăpadă nou depus va fi semnificativ. În zona montană înaltă va fi viscol, iar rafalele vor depăși 70 km/h.

Articolul precedentTrei bărbați arestați preventiv după ce au agresat un bătrân din Crucea
Articolul următorStupefiante și țigări descoperite în urma unor percheziții efectuate de polițiștii de frontieră