Un tânăr de 21 de ani a fost arestat preventiv după ce, prins la volan fără permis, a fugit dintr-un control al polițiștilor rutieri chiar dacă oamenii legii au folosit armamentul din dotare.

Astfel, în dimineața zilei de 7 noiembrie, în jurul orei 05.20, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Constanța au oprit și scos din trafic un tânăr care conducea un autoturism pe strada Cumpenei din municipiu, în urma efectuării unui viraj la stânga pe marcajul dublu continuu longitudinal.

În momentul în care polițiștii i-au solicitat tânărului să prezinte documentele pentru verificare și control, acesta a declarat date neadevărate, ulterior pornind în trombă, cu viraj brusc stânga, fiind pe cale să acroșeze unul dintre polițiștii de la fața locului, cu partea lateral stângă a autoturismului.

În continuare, polițistul l-a somat verbal pe tânărul în cauză să oprească, iar pentru că acesta nu s-a conformat, a folosit armamentul din doare, trăgând trei focuri de armă, două în plan vertical și al treilea în direcția anvelopelor. „Precizăm faptul că, în urma incidentului, nu au rezultat persoane vătămate sau bunuri avariate”, spun polițiștii constănțeni.

Identificarea fugarului a fost îngreunată de faptul că autoturismul pe care îl conducea fusese înstrăinat de mai multe ori, la diferite persoane de pe raza mai multor județe, fără înscrierea în certificatul de înmatriculare a datelor noului proprietar, fiind necesare și alte activități pentru probarea infracțiunii. În urma verificărilor, polițiștii rutieri au stabilit că tânărul, în vârstă de 21 de ani, din Constanța, nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, totodată având inspecția tehnică periodică expirată. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, fiindu-i totodată reținute atât plăcuțele cât și certificatul de înmatriculare.

Tânărul a fost reținut abia marți, pe bază de ordonanță pe o perioadă de 24 de ore, iar în cursul zilei de miercuri instanța de judecată a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Articolul precedentScafandrii de luptă se instruiesc pentru pace în apropierea portului Constanța
Articolul următorVIDEO| Imagini de groază pe străzile din Constanţa. Un copil merge agăţat de autobuz, sub privirile împietrite ale şoferilor