O campania de screening pentru problemele digestive a fost demarată la Ovidius Clinical Hospital, iar orice pacient care are asigurare medicală poate să beneficieze de o endoscopie digestivă superioară sau inferioară, în mod gratuit.

Potrivit reprezentanților unității, acest screening este necesar pentru depistarea cancerului colorectal și esogastric, iar pacienții au nevoie doar de o trimitere de la medical de familie, cardul de sănătate și cartea de identitate. „Este vorba despre un screening adresat tuturor pacienților, mai ales celor de vârsta a două și a treia pentru diagnosticul precoce al cancerului gastric, prin endoscopie digestivă superioară, dar și a cancerului colorectal, prin endoscopia digestivă inferioară”, a declarant dr. Raluca Caraivan, medic specialist gastroenterologie la Ovidius Clinical Hospital.

Investigațiile realizate la Ovidius Clinical Hospital au avantajul primirii unui rezultat pe loc, specialiștii clinicii putând să ofere și recomandări în funcție de acest rezultat. Ulterior, pacienții pot să continue investigațiile și să beneficieze de un consult chirurgical sau oncologic.

Articolul precedentPersoană căzută de la înălțime. Intervine elicopterul SMURD
Articolul următorVietnamez arestat preventiv pentru crima din Portul Constanța