Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă din cadrul Universității Ovidius va găzdui, în perioada 2 – 6 iulie 2018, „Școala de Vară – Actualități și Perspective în Inginerie”.

Manifestarea va reuni de-a lungul celor cinci zile cadre didactice, studenți,  și reprezentanți ai mediului economic și de afaceri. Pentru studenții participanți, cadrele didactice au pregătit prezentări interdisciplinare, cu subiecte de mare interes privind actualitatea și tendințele în inginerie și ateliere de lucru în care îi vor implica pe cursanții înscriși.

De asemenea, va fi organizat un workshop în cadrul căruia studenții și cadrele didactice vor afla, chiar de la specialiști din diferite domenii ale ingineriei, care sunt preocupările lor profesionale actuale și de perspectivă.

Cursanții „Școlii de Vară – Actualități și Perspective în Inginerie” vor participa la două vizite, realizate cu sprijinul conducerilor GSP Training Center și CERONAV, în cadrul cărora le vor fi prezentate simulatoare din domeniul activității marine și navale, platforma de foraj marin Uranus, precum și nava specializată pentru construcția conductelor submarine GSP Bigfoot (Pipe-lay Vessel).

Evenimentul se desfășoară cu sprijinul Ministerului Educației Naționale, susținută de Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) în parteneriat cu Universitatea din Craiova – Facultatea de Mecanică, Departamentul de Ingineria și Managementul Sistemelor Tehnologice din Drobeta Turnu Severin, cu implicarea și participarea GSP Training Center și CERONAV.

Articolul precedentBăluță, Mățan, Drăguș și Șerban au ajuns în cantonamentul FC Viitorul
Articolul următorPeste 600 kg de pește și plase de pescuit, confiscate de polițiștii de frontieră