Scafandrii de luptă români participă la comemorarea a 75 de ani de la debarcarea din Normandia, Franța.

O grupă de scafandri militari de la Divizionul 175 Nave Scafandri a plecat miercuri, 5 iunie 2019, cu o aeronavă C-130 Hercules de la Baza 90 Transport Aerian Otopeni, în Normandia, Franța, pentru a participa la festivitățile organizate cu prilejul împlinirii a 75 de ani de la desfășurarea celei mai mari operații aeropurtate, cunoscută sub denumirea de „Ziua Z”.

Scafandrii vor executa activități de parașutare, împreună cu militari parașutiști din Belgia, Franța, Germania, Olanda, Marea Britanie și SUA, pentru a aduce un omagiu celor aproximativ trei milioane de soldați aliați, care au participat la Bătălia din Normandia din perioada iunie-august 1944, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Participarea scafandrilor militari români la evenimentele dedicate cinstirii memoriei milioanelor de oameni care au plătit tributul suprem pentru libertatea Europei reprezintă o premieră pentru Marina Militară Română și face parte din Planul cu activitățile internaționale ale Forțele Navale Române pentru anul 2019. Scafandrii-parașutiști se vor întoarce în țară luni, 10 iunie, cu o experiență unică, înregistrată în palmaresul divizionului din care fac parte

Articolul precedentAngajat al unei societății care efectua lucrări de asfaltare, lovit de un autoturism (VIDEO)
Articolul următorPortul Constanța prezent la expoziția Transport Logistic la Munchen