În perioada 12 – 22 iunie 2019, Galeria de Artă Virgil Coman  organizează  expoziția de fotografie,,Expo Documentar Maramureș” realizată de artista Zoița -Nicoleta Panciu

,, Expo Documentar Maramureș” reunește munca și efortul artistic al artistei, în urma activității doctorale de cercetare documentară în Maramureș. Zoița -Nicoleta Panciu  a evidențiat în fotografiile sale conceptul tradițional al artei populare, într-o formă ce îmbină armonios elemente și forme decorative într-o mare diversitate culturală și  artistică. Artista susține și promovează ținutul Maramureșului printr-o viziune artistică traditional- contemporană.” În lucrările expuse am evidențiat, conceptul de tradițional al artei populare maramureșene cu cel contemporan având ca sprijin Muzeul Satului Maramureșean, Muzeul de Etnografie și  Artă Populară Sighetul Marmației, Muzeul Țărăncii Române Dragomirești, ceramica Săcel, Casa memorială Stan Pătraș, Muzeul de Etnografie și Artă Populară Negrești-Oaș, meșterii populari din Maramureș”.

Zoița-Nicoleta Panciu  a participat la evenimentului  Experiențe Dobrogene,”Cină cu Eroi Pătați”  cu expoziția de pictură ”Marea albastră”. „În demersul meu artistic în calitate de artist vizual, am evidențiat în lucrările mele: compoziții, portrete, fragmente, structuri marine și orientale. Rolul personajului trăirea sufletului, a visului, a poeziei ocupând un rol esențial în elaborarea creației artistice.  Albastrul și arta mea sunt o continuitate a sufletului meu,” a declarat artista.

Zoița -Nicoleta Panciu este doctorand al Universității Naționale de Artă ,, George Enescu”, Facultatea de Arte Vizuale și Design, Iași. cu o activitate de cercetare artistică și un debut profesional impresionant.

Vernisajul expoziției  ,,Expo Documentar Maramureș” a fost  organizat de Asociația Culturală Wild Art și susținut de Constanța Culturală.

Articolul precedentFOTO| Accident mortal pe A4. Șofer lovit de un autobuz, după ce a oprit să ajute un alt șofer
Articolul următorRusaliile și călușarii, între tradiții și obiceiuri