Polițiștii locali constănțeni cu atribuții în domeniul fluenței și siguranței rutiere pe drumurile publice au aplicat, marți, zeci de sancțiuni conducătorilor auto care nu au respectat prevederile legale în zona în care este interzisă oprirea ori staționarea voluntară, valoarea amenzilor fiind de aproape 15.000 de lei.

Potrivit reprezentanților Direcției Generale Poliția Locală Constanța, sancțiunile contravenționale și măsurile de ridicare a autoturismelor au fost aplicate în principal în proximitatea stațiilor destinate transportului public de persoane, treceri pentru pietoni, intersecții, instituții sanitare și de învățământ, locuri în care oprirea ori staționarea este interzisă prin lege sau destinate persoanelor cu dizabilități. Au fost constatate astfel 58 de încălcări ale normelor de circulație rutieră și siguranță publică, valoarea amenzilor fiind în cuantum de 14.750 de lei. De asemenea, a fost dispusă măsura ridicării pentru un număr de șase autoturisme staționate neregulamentar, în baza prevederilor legale în vigoare.

Conform Codului Rutier, oprirea neregulamentară este sancționată cu două sau trei puncte-amendă, adică 290 sau 435 de lei, plus două puncte de penalizare, în timp ce staționarea neregulamentară este sancționată cu patru/cinci puncte- amendă, adică 580 sau 725 de lei, plus trei puncte de penalizare. Totodată, trebuie avut în vedere de către participanții la trafic că în cazul opririi / staționării neregulamentare, polițiștii locali pot dispune ridicarea autovehiculelor respective, scopul demersurilor legale întreprinse este fluidizarea traficului rutier și asigurarea vizibilității în zona trecerilor de pietoni sau pe marcajele rutiere.

Articolul precedentTrafic restricționat total, la noapte, în intersecția dintre strada Soveja și bulevardul Tomis!
Articolul următorUn ambulatoriu de specialitate va fi construit, cu fonduri UE, la spitalul din Mangalia