Consilierii locali din municipiul Mangalia au aprobat, marți, într-o ședință extraordinară, proiectul de hotărâre care vizează extinderea și dotarea Ambulatoriului Spitalului Municipal Mangalia, din fonduri UE.

Acest proiect, depus la ministerul de resort în prima decadă a anului în curs, se află în etapa de precontractare, urmând ca în perioada imediat următoare să fie semnat.
În cadrul ședinței CL s-a aprobat și sursa de finanțare din fonduri nerambursabile UE, respectiv în valoare de 2,3 milioane de euro pentru înființarea ambulatoriului și achiziționarea aparaturii aferente.

Noul corp de clădire va fi o extindere a pavilionului B, cu parter și două etaje, unde vor fi amenajate cabinete medicale de specialitate. Astfel, la parter, în imediata apropiere a zonei de așteptare, se va afla recepția, amplasată central pe lângă culoarele de circulație, pentru o mai bună accesibilitate. Tot la parter, se vor regăsi cabinete ambulatoriu cu următoarele specializări: tratamente chirurgicale, investigații imagistice, medicină internă, cardiologie, stomatologie, ortopedie și spațiu tehnic. La etajul I, accesul pacienților se va face cu lifturi la cabinetul de recoltare, la cabinetul de neurologie și urologie. La etajul al II-lea, se vor regăsi cabinete de hematologie, biochimie, imunologie, microbiologie, citologie Papa-Nicolau, alergologie, bacteorologie.

Conform documentației tehnice, s-a propus și achiziționarea de aparatură medicală performantă pentru diverse specializări, printre care: chirurgie, radiologie, stomatologie, ortopedie, etc. De asemenea, s-a mai propus contractarea, din aceleași fonduri UE, a echipamentelor RMN, CT și mamograf, necesare diagnosticării diferitelor afecțiuni, precum și alte dispozitive de tehnică medicală de ultimă generație, folosite în cabinetele de specialitate.

Articolul precedentSancțiuni de mii de lei pentru șoferii care au parcat neregulamentar
Articolul următorPaznic omorât în bătaie de doi bărbați care îl suspectau de furtul unor acumulatori auto