opc

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au aplicat săptămâna trecută, pe litoral, amenzi în valoare de aproape 100 de mii de lei și, totodată, au retras de la comercializare peste 90 de kilograme de alimente, improprii consumului.

Potrivit reprezentanților Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanța, inspectorii instituției au verificat săptămâna trecută peste 200 de unități de alimentație publică, amplasate în cele șapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia. Pentru abaterile constatate, cinci restaurante, două unități tip fast-food, patru unități tip bufet și trei magazine alimentare, au fost sancționate contravențional, cu amenzi în valoare de 95.000 de lei. Totodată, în urma controalelor au fost confiscate și retrase de la vânzare 93 de kilograme de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.
Turiștii aflați pe litoralul românesc au la dispoziție un număr de telefon al Comandamentului Sezon Estival – 0786 577 007, unde pot face sesizări, sau se pot obține informații referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranței alimentelor. Acest număr va funcționa în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA – 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie.

Articolul precedentTrei nave militare românești participă la Exercițiul multinațional „Sea Breeze 19”
Articolul următorFOTO| Dealerii nu-și iau vacanță. Bărbat din Mangalia prins în flagrant