smacap_Bright

S-a dat startul celei de-a opta ediții a campaniei „Curățăm Constanța noastră”, cea mai amplă inițiativă de responsabilizare civică față de mediul înconjurător din orașul Constanța.

Campania se va desfășoară simultan în mai multe cartiere, astfel încât, la sfârșitul acestei luni, nu va exista nicio zonă din oraș care să nu fi fost curățată, înfrumusețată și igienizată.

În prima zi a campaniei, alături de reprezentați ai Serviciului Spații Verzi, Serviciului de Igienă Publică, societății care asigură salubritatea în municipiu, societății care întreține spațiile verzi ori persoanele care beneficiază de venitul minim garantat, au răspuns apelului administrației locale mai multe asociații de proprietari și unități de învățământ.

cof

Princhindeii de la grădinița „Perluțele mării“ s-au distrat astăzi învățând să planteze diferite tipuri de flori sub atenta îndrumare a cadrelor didactice, iar elevii Liceului tehnologic „Virgil Madgearu“ igienizează spațiul verde din curtea școlii săptămâna aceasta.

Reprezentanții asociațiilor de proprietari FZ 20, FZ 21, FZ 23, BM 16 și PA8C au înțeles cât de important este ca fiecare dintre noi să contribuie la curățenia din fața blocurilor și din cartiere, așa că, s-au pus pe treabă.

Pe de altă parte, angajații municipalității au curățat nisipul adus de vânt pe promenada din stațiunea Mamaia, au cosit și salubrizat bulevardul Tomis, de la ieșirea din oraș spre cartierul Palazu Mare. Acțiuni de salubrizare s-au derulat și pe strada Dezrobirii, pe bulevardele I.C. Brătianu, Aurel Vlaicu și Poarta 1.

„Primăria Municipiului Constanța le mulțumește tuturor celor care și-au manifestat intenția de a participa la curățenia orașului și îi invită pe toți locuitorii să se implice activ în această amplă acțiune de ecologizare a orașului Constanța. Doar împreună putem avea orașul pe care ni-l dorim: curat, civilizat, modern, european, așa că oricine dorește să se implice în acțiunile de igienizare, este încurajat să se înscrie pe site-ul www.curatamconstantanoastra.ro  și să aleagă una dintre zonele de acțiune din calendarul propus”, spun reprezentanții Primăriei Constanța. Aceștia mai precizează că toți voluntarii care se vor alătura campaniei vor primi echipamentele necesare pentru buna desfășurare a activității.

Articolul precedentCum va fi vremea în Dobrogea în intervalul 01 – 14 aprilie
Articolul următorRobotul NAO – terapeut pentru copiii cu autism din Constanța