Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în prima zi de prognoză vremea va fi mai caldă în Dobrogea decât în mod obișnuit la această dată, cu o medie a maximelor de 18 grade.

Ulterior se va răci, chiar semnificativ în a doua zi, astfel că în jurul datei de 3 aprilie media maximelor termice va fi de cel mult 9 – 10 grade. Va urma o nouă încălzire, până în 7 aprilie, de aproximativ 6 grade, apoi o ușoară răcorire, astfel că între 8 și 14 aprilie media maximelor termice va fi între 12 și 14 grade.

Temperaturile minime vor fi ridicate în 1 și 2 aprilie și vor avea o medie de 5 – 6 grade, însă vor marca o scădere în următoarele două zile, spre valori medii în jurul a 1 grad. Între 5 și 8 aprilie media minimelor termice va crește până la 7 – 8 grade, apoi va scădea, astfel că în ultimele două nu va mai depăși 5 grade.

Temporar, după data de 5 aprilie, vor fi posibile precipitații aproape zilnic.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Articolul precedentConstănțeni arestați preventiv pentru înșelăciuni cu ordine de plată
Articolul următorS-a dat startul celei de-a opta ediții a campaniei „Curățăm Constanța noastră”!