Botezul Domnului, va fi cinstit la Constanța și în acest an printr-o serie de manifestări religioase.Pentru ca evenimentul religios să se desfășoare în condiții optime, circulația autovehiculelor în zona peninsulară va fi restricționată.

Sâmbătă, 05 ianuarie 2019, de la ora 05:30, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” va avea loc Sfânta Liturghie, urmată de Slujba de Sfințire a Apei în fața Catedralei. Duminică, de Bobotează, de la ora 07:00, va fi oficiată slujba Sfintei Liturghii în Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, iar de la ora 11:00, va fi o procesiune pe faleza Cazinoului și slujba de Sfințire Mare a Apei. Nu va lipsi nici tradiția aruncării și recuperării Sfintei Cruci din Marea Neagră.

Pentru ca evenimentul religios să se desfășoare în condiții optime, circulația autovehiculelor în zona peninsulară va fi restricționată după cum urmează:

– în perioada 04 ianuarie 2019, ora 18:00 și 06 ianuarie 2019, ora 14:00, nu se va circula pe strada Arhiepiscopiei, pe tronsonul delimitat de strada Profesor Doctor Ion Cantacuzino și bulevardul Regina Elisabeta.

– în data de 05 ianuarie 2019, parcarea autovehiculelor va fi interzisă, începând cu ora 16:00, pe bulevardul Regina Elisabeta, în zona Vraja Mării – Acvariu.

– duminică, 06 ianuarie 2019, nu se va circula pe strada Arhiepiscopiei, tronsonul cuprins între strada profesor Doctor Ion Cantacuzino și bulevardul Regina Elisabeta și nici prin intersecția străzilor Termele Romane, Revoluția din 22 decembrie 1989 și bulevardul Regina Elisabeta.

În funcție de valorile de trafic, vor fi dispuse măsuri suplimentare de restricționare a traficului pe strada Termele Romane dinspre strada Traian și pe bulevardul Regina Elisabeta de la intersecția cu strada Arhiepiscopiei spre faleza Cazinoului.

Pentru conducătorii auto sunt disponibile următoarele parcări: parcarea de pe strada Traian, la judecătorie, parcarea de pe strada Termele Romane și parcarea de la Poarta 1.

Pentru ca circulația să se desfășoare în condiții optime, Primăria Municipiului Constanța recomandă constănțenilor care vor lua parte la ceremonialul religios să folosească mijloacele de transport în comun, mijloacele de transport alternative ori să aleagă deplasarea pietonală. În acest fel se vor evita blocajele auto în zona peninsulară a orașului.

 

 

Articolul precedent334 de persoane  au avut nevoie de intervenția medicilor de la ambulanță de Revelion
Articolul următorGol-pușcă după ce a provocat un accident. Polițiștii i-au întocmit dosar penal (foto în articol)