greenpeace
.

Rainbow Warrior, nava-fanion a Greenpeace, acostestează în Constanța în perioada 29 mai – 2 iunie, pentru a semnala legătura dintre modul în se produce energie în prezent și modificarea climei planetei.

Constanţa este prima oprire dintr-un tur european de 5 luni, care promovează producerea energiei din surse curate.

Rainbow Warrior, călătorește pe oceanele și mările Terrei pentru proiecte științifice sau pentru a protesta împotriva marilor poluatori. Rainbow Warrior e și una dintre cele mai „verzi” nave din lume: folosește preponderent velele pentru deplasare, nu deversează deșeuri în mare, iar materialele folosite pentru construirea sa au fost alese doar din surse ce respectă normele etice ale Greenpeace.

Pentru intervalele orare în care nava se poate vizita de către publicul larg, un autobuz RATC  va face traseul Poarta 1 – Cuibul Reginei, cu o frecvență de 15 minute, gratuit.

Miercuri, 29 mai 17.00 – 20.15 – Turul navei Rainbow Warrior, acces liber pentru public

Joi, 30 mai

9.00 – 12.30 – Turul navei Rainbow Warrior, acces liber pentru public

18.00 – 20.00 – concert MITICI și Toulouse Lautrec

Vineri, 31 mai

17.00 – 20.15 – Turul navei Rainbow Warrior, acces liber pentru public

Sâmbătă, 1 iunie

9.00 – 13.00 și 16.00 – 20.15 – Turul navei Rainbow Warrior, acces liber pentru public

Duminică, 2 iunie

9.00 – 13.00 – Turul navei Rainbow Warrior, acces liber pentru public

Sosirea vasului la Constanța coincide și cu ultimul tur pentru căpitanul Pete Willcox, o legendă a Greenpeace. El a fost căpitan la bordul primului Rainbow Warrior, scufundat prin detonare de către serviciile secrete franceze (DGSE) în Noua Zeelandă, în 1985, eveniment ce a declanșat un scandal diplomatic internațional. În 2013, aflat la bordul unui alt vas al Greenpeace – Arctic Sunrise – Pete Willcox a fost arestat și reținut timp de 2 luni de armata rusă, alături de alți 30 de activiști. În anul 2014, căpitanul Pete a fost premiat de către publicația britanică The Guardian pentru munca de o viață dedicată mediului. Căpitanul Pete Willcox a navigat peste 400.000 mile în întreaga carieră.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articolul precedentDouă nave de pasageri, în Portul Constanţa
Articolul următorFOTO| HC Dobrogea Sud este vicecampioană națională la handbal