Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, a postat ieri pe pagina sa de Facebook un mesaj în care îndeamnă să nu fie “scos vinovat” IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, pentru îmbolnăvirile de Covid-19, afirmând că nu Biserica a umplut spitalele, ci “colcăiala de interese enorme pe nişte cârpe, numite măşti”

. “Nu-l scoateţi vinovat pe ÎPS Teodosie, pentru că nişte cinici v-au dat cârpe de doi lei, de s-au umplut spitalele. Au apărut retorii care se agită iraţional că <<ce alegi, Peştera sau ATI?>> şi că IPS Teodosie incită la nerespectarea legii. Le atrag atenţia că-s orbi şi surzi. Credincioşii au fost purtaţi prin frig, ploaie, soare, după hatârul guvernanţilor, că vezi Doamne, e pericol la Biserică. Asta în vreme ce n-au fost probleme cu înghesuiala de prin metrou, mall-uri sau alte temple ale comerţului. În vremea asta, nimeni nu răspunde că 90% (mai nou) din măştile puse <spre protecţie>> au fost nişte cârpe. A trecut virusul prin ele ca deciziile guvernanţilor prin birouri, fără nici o oprelişte. Dar important e să supraveghem credincioşii cu elicoptere. Filtrele poliţiei sunt mai ceva ca măştile. În vreme ce SUA şi Franţa au anulat interdicţiile discriminatorii”, a scris purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

El a adăugat că nu Biserica a umplut spitalele, ci “colcăiala de interese enorme pe nişte cârpe, numite măşti”.

“Nu Biserica a umplut spitalele, ci colcăiala de interese enorme pe nişte cârpe, numite măşti. Pe care au tupeul să le şi redenumească <<acoperitoare faciale>> doar ca să-şi acopere, juridic, şmenul. În rest, vă lasă să le cumpăraţi ca păcăliţii, că tot nu vă protejează. Când expui populaţia la infectare, cu o cârpă neconformă în peste 90% (!!!) din cazuri, când transportul în comun e prima cale de transmitere a virusului şi poţi merge oriunde pe proprie răspundere, vii şi repeţi obsesiv că n-ai voie să mergi la o slujbă undeva în pădure… Statul practică prea mult dubla măsură”, a afirmat preotul Eugen Tănăsescu.

Aproximativ 300 de persoane, au participat luni, 30 noiembrie, la Sfânta Liturghie oficiată de IPS Teodosie a Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei împreună cu un sobor de preoţi.

La manifestările religioase nu puteau participa decât persoanele care au domiciliul în comuna Ion Corvin pe raza căreia se află Peştera Sfântului Apostol Andrei, după ce Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a interzis pelerinajele religioase pentru cei din alte localităţi după ce incidenţa la nivelul judeţului a trecut de 3.

Deși autoritățile au avertizat că cei care se deplasează în zona fară a ține cont de restricții riscă sancțiuni, au fost au fost grupuri organizate care au ajuns la peștera Sfântului Andrei. Polițiștii și jandarmii nu au interzis accesul la slujbă, însă au solicitat datele personale ale tuturor participanților urmând ca aceștia să fie sancționați, dacă au încălcat prevederile legale.

 

Sursa: Realitatea de Constanta