„Cortul Terapeutic” este o campanie estivală pro-bono demarată de un grup de psihologi și psihoterapeuți români, pregătiți să ofere tinerilor și adulților prezenți pe plaja din Vama Veche, între 20 iulie și 19 august, informații despre importanța psihoterapiei și impactul acesteia la nivelul stării de bine și a unei vieți sănătoase.

„În condițiile în care foarte multe persoane poartă lupte interioare puternice, fie ele relații dificile, stimă de sine scăzută, nefericire la locul de muncă, gelozie, pierderea speranțelor și a motivației, pierderea cuiva drag sau multe alte situații existențiale complexe, tot mulți sunt, din păcate, și cei care ezită să apeleze la serviciile unui psihoterapeut. Lăsând la o parte toate clișeele generate istoric de percepția colectivă, media sau bancuri, azi pare să fie deja vital să înțelegem cât mai mulți dintre noi că în cabinetul unui psihoterapeut poți găsi locul reîntâlnirii cu sine și începutul unui proces de transformare pozitivă. Aceasta este misiunea centrală a campaniei #FindYourAHA din 2018: să deschidă “plaja” psihoterapiei către un public cât mai larg, întâlnindu-se cu acesta în vacanță, într-un cadru neconvențional și comunicând activ online, pentru a răspunde nevoilor și obiceiurilor de informare ale celor care au nevoie de susținere pentru schimbarea în bine”, spune Ioana Barbu, Marketing Expert Cortul Terapeutic.

La Cortul Terapeutic, vizitatorii vor găsi, între 20 iulie și 19 august, zilnic între orele 09.00 și 18.00, o echipă entuziastă de voluntari, o mulțime de activități pentru minte și stare de bine și răspunsuri la întrebări precum: Ce este psihoterapia? Care sunt diferențele între psihoterapie, coaching și mentorat? Care sunt beneficiile psihoterapiei? Când este recomandat să mergi la un psihoterapeut? Cum funcționează psihoterapia? Cum te poate ajută psihoterapia în viață personală și profesională?

Aproape două milioane de români suferă de depresie și foarte puțini dintre ei au încredere în terapeuți și încă și mai puțini le cer ajutorul acestora la nevoie, iar în 2020, din nefericire, statisticile arată că depresia va fi prima cauză de incapacitate de muncă.

Articolul precedentToate magazinele Enel din Constanța vor fi închise vineri
Articolul următorAccident cu trei răniți la intrarea pe drumul care duce către Costinești