corveta_m

Termenul stabilit  de Curtea de Apel Constanţa  privind solicitarea de anulare a licitaţiei pentru corvete, este 16 ianuarie.

Solicitarea de anulare a licitaţiei pentru corvete a fost  cerută de Şantierul Naval Constanţa, în calitate de reclamant, împotriva Guvernului României, prin Ministerul Apărării Naţionale.

Secretarul de stat Andrei Ignat, a adus la cunoştinţă ministrului apărării naţionale,faptul că Departamentul pentru Armamente, a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, în temeiul unor suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii, de natură să afecteze realizarea interesului naţional de securitate în ceea ce priveşte Programul de înzestrare esențial „Corvetă multifuncțională”.

„Având în vedere acest aspect, precum şi faptul că, la această dată, există un litigiu pe rolul Curţii de Apel Constanţa prin care Şantierul Naval Constanţa S.A., ca parte la „Asocierea dintre Naval Grup Franţa şi Şantierul Naval Constanţa S.A.”, solicită „anularea în tot a HG nr. 48 / 2018”, act normativ care fundamentează derularea procedurii mai sus amintite, secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, a informat cu privire la suspendarea  procedurii de achiziţie, până la clarificarea aspectelor semnalate”, transmite MapN  prntr-un comunicat de presă.

 

 

Articolul precedentSurpriză pentru Simona Halep înainte de Australian Open
Articolul următorOlandezul Bas Kuipers a semnat cu FC Viitorul