Primarul Constanței, Decebal Făgădău, supune dezbaterii publice un proiect de hotărâre privind instituirea unor facilități fiscale pentru constănțenii și companiile care au datorii la bugetul local. Cuantumul datoriilor care ar putea fi anulate sunt de peste 61,5 milioane de lei.

Constănțenii care au datorii la 31 decembrie 2018 la bugetul local al municipiului Constanța, persoane fizice și juridice, vor avea astfel posibilitatea să achite obligațiile fiscale principale restante fără a mai achita și accesoriile aferente acestora. „Calendarul dezbaterii este următorul: până pe 30 septembrie aștept propunerile și sugestiile dumneavoastră, pe 31 octombrie voi supune aprobării Consiliului Local acest proiect de hotărâre, iar începând cu 1 noiembrie și până pe 15 decembrie inclusiv, completând o simplă cerere și efectuând plata datoriei de bază veți putea beneficia de scutiri”, a declarat Decebal Făgădău.

Proiectul poate fi consultat:

– pe site-ul Primăriei Municipiului Constanţa: – http://www.primaria-constanta.ro/transparenta/transparenta-decizionala-legea-52-2003 şi la sediul acesteia situat pe Bd. Tomis nr. 51;

– pe site-ul Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local – https://www.spit-ct.ro/transparenta-decizionala sau la sediile acestuia, situate pe Bd. Tomis nr.112, str. Sulmona nr. 22, str. Nicolae Grindeanu nr. 66, str. Badea Cârţan, nr. 3 și Bd. Alexandru Lăpuşneanu nr. 116C.

La nivelul municipiului Constanța, există un număr de 30.175 contribuabili, dintre care 7.956 de persoane juridice și 22.219 persoane fizice, care înregistrează debite restante la data de 31 decembrie 2018. Cuantumul datoriilor se ridică la peste 202 milioane de lei, din care accesoriile care ar putea fi anulate sunt în cuantum de aproximativ 61,5 milioane de lei.

Procedura este foarte simplă și presupune achitarea integrală, până la data de 15 decembrie inclusiv, a anului curent, a obligațiilor principale restante la data de 31 decembrie 2018, precum și a obligațiilor principale și penalitățile datorate pentru anul 2019. De asemenea, tot până la data de 15 decembrie 2019 inclusiv, persoanele fizice și juridice interesate trebuie să depună la SPIT o cerere de anulare a accesoriilor.

Articolul precedentPrimăria Constanța se laudă cu străzi construite de la zero pentru constănțeni
Articolul următorElite ale triatlonului mondial iau startul la H3RO by TriChallenge