Administrația locală nu desfășoară în acest moment niciun chestionar sau sondaj de opinie pe teren, a precizat, miercuri Primăria Constanța, după ce, în ultimele zile, în presă au apărut informații cu privire la o nouă metodă de înșelăciune.

 

„În ultimele zile, o serie de indivizi care s-au recomandat a fi de la Primăria Municipiului Constanța, fără a prezenta niciun document de identitate, au abordat mai mulți constănțeni sub pretextul realizării unui sondaj de opinie și au încercat să pătrundă în locuințele oamenilor. Instituția noastră nu are nicio legătură cu aceste acțiuni, nu le încurajează și se disociază total de ele”, precizează reprezentanții instituției.

 

Aceștia recomandă populației să nu permită accesul în locuință celor care vin să prezinte diverse „promoții”, în scop caritabil sau pentru sondaje de opinie. „Dacă sună la ușă persoane ce pretind că reprezintă instituții care oferă servicii publice, nu le lăsați să intre în casă decât după verificarea documentelor de identitate, respectiv ale celor de serviciu. Nu oferiți informații necunoscuților despre bunurile pe care le dețineți sau despre vecini, nici măcar celor care susțin că sunt reprezentanții unor instituții, dar nu pot face această dovadă. Nu comunicați date despre plecarea de acasă pentru o perioadă mai lungă în convorbirile cu alte persoane sau pe rețele de socializare.

 

În cazul în care vă confruntați cu asemenea situații, adresați-vă de urgență celei mai apropiate secții de poliție sau apelați numărul unic de urgență 112. De asemenea, puteți apela Direcția Generală Poliția Locală Constanța -0241484205-Dispecerat sau 0799/606142(WhatsApp)”, spun sursele citate, care mai precizează că toate campaniile demarate de Primăria Constanța, „valabile în acest moment”, sunt disponibile doar pe canalele de comunicare oficiale ale instituției.

 

Articolul precedentSeniorii Constanței, premiați, joi, la Casa de Cultură
Articolul următorÎncepe Exercițiul multinațional „Poseidon 19”, organizat de Forțele Navale Române