Constănțenii care au obiceiul să mănânce semințe pe stradă şi să scuipe cojile pe jos riscă să scoată din portofel între 400 și 800 de lei. Cu toate acestea, oamenii nu par să se sperie.

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au aplicat mai multe sancțiuni în acest sens, dar și în urma constatării altor abateri de la normele legale.
Echipe mixte de control formate din lucrători cu atribuții în domeniul ordinii publice, siguranței rutiere și activității comerciale din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au monitorizat și verificat, în scopul asigurării unui climat public civilizat, mai multe zone din oraș: Cartier KM 5, Strada Viorelelor, Piața KM 4-5, Cartier Anda, Cartier Poarta 6, Parc Poarta 6, Piața Roșu, Valea Portului, Poarta 5, Cartier CET, Parc Viitorului, Piața CET, Cartier Medeea, Zona Industrială, Piața Abator, Piațeta Far, Parc Caraiman, Strada Albastră, Strada Caraiman, în proximitatea cimitirului Viile Noi.

Au fost legitimate 61 de persoane și s-au constatat 53 de abateri de la normele legale: 24 amenzi pentru nerespectarea unor norme de conviețuire socială, tulburarea ordinii și liniștii publice, consum de băuturi alcoolice în alte locuri decât cele special amenajate, 19 amenzi pentru aruncarea cojilor de semințe pe domeniul public, arderea deșeurilor vegetale în locuri publice, depozitarea unor obiecte pe domeniul public, staționarea autovehiculului pe spațiul verde, parcarea autoturismului prin încălcarea marcajelor, creșterea păsărilor pe raza municipiului Constanța, 2 amenzi pentru acte de comerț ambulant, 6 amenzi pentru opriri/staționări neregulamentare, 1 amendă pentru nerespectarea obligațiilor legale cu privire la eliberarea unui nou document de identitate. Valoarea celor 53 de amenzi contravenționale a fost 15.180 lei.

Astfel de acțiuni se vor desfășura în mod periodic, în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare.

Articolul precedentColiziune frontală între un autoturism și un TIR, pe DN 22C. O femeie a murit!
Articolul următorTrafic deviat pe Autostrada București- Constanța