Polițiștii locali constănțeni au aplicat pe parcursul săptămânii trecute peste o mie de amenzi pentru abaterile constatate, valoare totală a acestora ridicându-se la aproape 250.000 de lei.

Potrivit Direcției Generale Poliția Locală (DGPL) Constanța, controalele efectuate săptămâna trecută s-au desfășurat independent de alte instituţii și au fost orientate în principal pentru menținerea curățeniei, asigurarea ordinii și liniștii publice, fluența circulației pe drumurile publice, protecția mediului, urmărirea legalității lucrărilor de construcții și a afișajului stradal, verificarea modului de desfășurare a activităților comerciale din municipiul Constanța. Astfel, pentru abaterile constatate, între 1 și 7 octombrie, polițiștii locali au aplicat 1.150 de amenzi  contravenționale, în valoare totală de 246.191 lei. De asemenea, au  fost constatate și trei infracţiuni, cazurile fiind înaintate spre soluționare instituțiilor abilitate.

„Activitățile de verificare și control se vor derula în continuare, iar ca măsură preventivă recomandăm tuturor persoanelor fizice sau juridice să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale care intră în competența a directă a Direcției Generale Poliția Locală Constanța”, spun reprezentanții instituției.

Aceștia precizează că scopul Poliției Locale nu este acela de a-i amenda pe cetățeni sau de a-i împiedica să desfășoare anumite activități în limite legale, „ci acela de a crea un climat de curățenie,  ordine și siguranță publică în municipiul Constanța”.

Articolul precedentFăgădău le cere constănțenilor să-i respecte pe cei care asfaltează străzile
Articolul următorAvarie CET. Constanța fără apă caldă