Trei cetățeni ucraineni, aflați într-o ambarcațiune, au fost prinși de polițiștii de frontieră în timp ce pescuiau ilegal pe brațul Chilia, în apele teritoriale românești ale Dunării.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Chilia au observat, în zona comunei Chilia Veche din județul Tulcea, la aproximativ 200 metri de malul românesc al Dunării, o ambarcațiune în care se aflau trei bărbați care pescuiau. Polițiștii de frontieră s-au deplasat către ei și i-au legitimat, stabilind că sunt cetățeni ucraineni, cu vârste cuprinse între 38 și 47 de ani, care au intrat ilegal în apele teritoriale românești și desfășurau activități de pescuit ilegal, folosind plase de tip monofilament.

Asupra celor trei persoane, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, față de care s-a instituit și măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de 5 ani, iar ambarcațiunea și plasele monofilament în lungime totală de 277 metri au fost ridicate în vederea confiscării.

Cele trei persoane au fost predate autorităților din Ucraina, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Articolul precedentRestricții de trafic din cauza lucrărilor de pe Autostrada Soarelui
Articolul următorPeste 4000 de copii participă la Campionatul Național de Baby și Minibaschet de la Mangalia