Federația Română de Baschet și Primăria Municipiului Mangalia organizează, pentru al IV-lea an consecutiv, Campionatul Național de Baby și Minibaschet Banca Transilvania 2018. Evenimentul sportiv se desfășoară, în perioada 18 iunie – 8 iulie, la Mangalia și a reunit la startul competiției peste 4000 de copii de la cluburi din toată țară.

Ca și în anii precedenți, evenimentul a debutat, duminică 17 iunie, cu spectaculoasa paradă a micilor baschetbaliști, care au defilat pe traseul Club Nautic – Portul Turistic – Faleza Mangalia și retur, anunțând marea competiție. Parada micilor sportivi a devenit deja o tradiție înainte de întrecerile propriu-zise, astfel că acestea au loc într-un cadru festiv, la care sunt prezenți părinții și rudele celor mici, turiști și localnici. În fiecare duminică dinaintea săptămânilor de concurs, respectiv în zilele de 17, 24 iunie și 1 iulie, participanții la competiție mărșăluiesc pe străzile orașului, pentru promovarea evenimentului și a sportului în general.

Potrivit calendarului competițional, meciurile se desfășoară de luni până sâmbătă, începând cu ora 08.00, timp de trei săptămâni, până la finalul competiției. Au loc patru campionate structurate în câte două categorii: masculin și feminin pentru babybaschet (până la 10 ani), masculin și feminin pentru minibaschet (până la 12 ani). Competițiile se desfășoară pe mai multe terenuri simultan, respectiv pe cele opt terenuri de sport din cadrul Liceului Tehnologic “Ion Bănescu”, șase terenuri ale Bazei Sportive “Pescăruș” și un teren amenajat special cu această ocazie, în zona parcului Diana.

La finalul întrecerilor sportive ale fiecărei săptămâni de concurs, au loc festivități de premiere, în cadrul cărora cei mici sunt recompensați cu medalii, cupe și diplome, precum și cu tricouri oficiale ale competiției, și alte premii. Conform organizatorilor, scopul acestui proiect este acela de a oferi oportunități copiilor, indiferent de aptitudini, de a-și manifesta abilitățile, de a se bucura de experiențe bogate și pozitive, asigurând trecerea cu entuziasm spre practicarea jocului de baschet propriu-zis.

Articolul precedentPescari ucraineni surprinși la braconat pe brațul Chilia
Articolul următorNEVERSEA lansează campania “S.O.S. Cazino” Constanța!