Un loverboy de Tulcea şi o femeie, au fost reţinuţi de poliţiştii constănţeni după ce au recrutat două tinere şi le-au obligat să se prostitueze. Anchetatorii au realizat marți 4 percheziții în Tulcea și Constanța.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea a doi inculpați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism. În cursul zilei de ieri, 22 noiembrie, polițiștii de combatere a criminalității organizate Constanța au pus în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară, în județele Constanța și Tulcea, fiind descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 4 telefoane mobile, susceptibile că ar fi fost folosite în activitatea infracțională. 

„Din cercetări a reieșit că un bărbat, de 34 de ani, ar fi recrutat o minoră, de 16 ani, din județul Tulcea, iar prin promisiunea mincinoasă a unei relații de iubire și specularea stării de vulnerabilitate a tinerei, ar fi transportat-o pe aceasta până în județul Constanța (stațiunea Mamaia), unde ar fi adăpostit-o, cu ajutorul unei femei, de 34 de ani, în scopul exploatării sexuale prin obligarea la prostituție. Totodată, prin același mod de operare , bărbatul ar fi racolat o altă tânără, de 18 ani, pe care, cu ajutorul femeii a adăpostit-o la aceeași locație din stațiunea Mamaia.

În cursul lunii noiembrie, bărbatul le-ar fi determinat pe cele 2 tinere la practicarea prostituției, în municipiul Constanța, sens în care s-ar fi ocupat de găsirea locației destinate desfășurării activității de prostituție, de aprovizionarea cu cele necesare tinerelor, de paza și protecția acestora pe perioada desfășurării activității de prostituție, precum și transportarea celor două la locațiile indicate de către clienți. Totodată, bărbatul ar fi obținut foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituției de către cele 2 tinere”, transmite IPJ Constanta.

Cele două tinere  au fost conduse la audieri și, ulterior, predate D.G.A.S.P.C. Constanța, în vederea instituționalizării. 

Bărbatul și femeia, de 34 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Astăzi, cei 2 urmează a fi prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentGabriel Oprea: „Pensiile militare trebuie să rămână ocupaționale. Liderii politici să nu accepte mai puțin”
Articolul următorAccident mortal la Techirghiol