Apelurile celor șase inculpați din dosarul celei mai mari capturi de droguri din România au fost respinse de instanță, astfel că aceștia au rămas cu condamnările inițiale, de 18 și 19 ani de închisoare.

Curtea de Apel Constanța a judecat apelurile formulate de cei șase inculpați din dosar, patru cetăţeni lituanieni, un columbian și unul de origine marocană, la decizia Tribunalului Constanța, din luna ianuarie a acestui an, care îi condamnase la pedepse de 18 și 19 ani de închisoare. Instanța a respins vineri, ca nefondate, apelurile declarate de cei șase și a mai dispus și obligarea acestora la plata sumelor de câte 3.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Decizia de vineri a Curții de Apel Constanța este definitivă.

 

Cea mai mare captură de cocaină din România, de peste 2,5 tone, a fost făcută, la începutul lunii iulie 2016, în Portul Constanţa. Valoarea drogurilor este de aproximativ 625.000.000 de euro, România fiind ţară de tranzit. După mai mult de un an de judecată, magistrații Tribunalului Constanța i-au condamnat pe cei șase inculpați din dosar la pedepse cu închisoare cuprinse între 18 ani și cinci luni și 19 ani și cinci luni.  De asemenea, magistrații au mai dispus măsura de siguranţă a confiscării speciale a cantității nete de 2.307,85262 kilograme de cocaină, rămasă în urma analizelor de laborator, depusă la Camera de Corpuri Delicte a Inspectoratului General al Poliţiei Române, dar și a sumei de 425.996 de lei, care provine din valorificarea celor peste 600 de tone de banane, folosite de traficanți pentru a ascunde cocaina.

 

Cele 2,5 tone de cocaină capturate de autorităţile române în portul Constanţa au fost găsite în pachete ascunse în podelele şi pereții a patru containere, fiecare învelit în zece ambalaje şi îmbibat cu substanțe care le făceau nedetectabile. Peste 150 de poliţişti au lucrat la anchetă, sub coordonarea DIICOT, timp de șase luni, fiind trimiși investigatori sub acoperire și montată aparatură de înregistrare în spații din Portul Constanţa şi la un depozit din zona Eforie.

Articolul precedentSute de polițiști, jandarmi și pompieri constănțeni vor asigura ordinea publică pe perioada referendumului
Articolul următorAjutoare pentru elevii din zonele defavorizate din Mangalia