Aleșii locali din Mangalia au aprobat amenajarea mai multor locuri de parcare pe locul fostelor garaje demolate, din zona Șoseaua Constanței – str. Rozelor – Parc Diana – curtea spitalului – Ion Creangă, precum și din zona bd. Callatis – str. M. I. Dobrogeanu și str. Oituz.

Potrivit documentației tehnice, în perimetrul respectiv vor fi realizate câteva sute de locuri de parcare, atribuite, ulterior, locatarilor care depun cereri în acest sens, la sediul municipalității. Primarul Radu Cristian a declarat că măsurătorile pentru parcări au putut fi realizate abia după demolarea tuturor garajelor și aducerea terenului la starea inițială. „Din păcate, unii deținători de garaje au refuzat să și le demoleze singuri, iar alții au lăsat tot molozul pe domeniul public, deși ar fi trebuit să aducă terenul la starea inițială. Am început să lucrăm la proiectele pentru parcări abia după ce am curățat peste tot, astfel încât să putem face măsurători corecte”, a explicat edilul. El a subliniat că în Mangalia au început deja lucrările la parcări, pe locul fostelor garaje, în zona Șoseaua Constanței, între Casa Tineretului și Gară.

În aceeași ședință a Consiliului Local s-a mai aprobat o Hotărâre de reglementare a amenzilor primite de Primărie, de la instanțele de judecată. „Până acum, orice amendă primită de municipalitate era plătită de primar, <pe persoană fizică>, deși în toate actele numele primarului apare ca fiind reprezentantul UAT. De exemplu, o instanță a amendat Primăria Mangalia că nu a găsit în arhivă o hârtie de acum 25-30 de ani. Amenda am primit-o eu, deși nu am nicio vină că primarii sau funcționarii publici de la vremea respectivă au rătăcit anumite acte din instituție”, a explicat Radu Cristian.
Potrivit Hotărârii adoptate de consilieri, de acum înainte, amenzile primite vor fi imputate, prin comisiile de disciplină, în primul rând funcționarilor publici care au greșit, dacă se constată intenția. În funcție de decizia instanței, amenzile pot fi plătite din bugetul local, doar în cazuri excepționale, în care nu poate fi dovedită, legal, vinovăția angajatului. „Așadar, nicio clipă nu s-a pus problema ca primarul să își plătească amenzile personale din bugetul public. Dimpotrivă, până acum, primarul plătea din propriul buzunar pentru greșelile altora. De acum înainte, vrem să reglementăm această situație, astfel încât fiecare să își asume atunci când greșește, iar din buget să fie plătite doar amenzile care nu pot fi imputate nici primarului, nici altui angajat, în baza hotărârilor instanței, așa cum am explicat în exemplul anterior. Dar chiar și în aceste cazuri, ne îndreptăm împotriva celor care au greșit, foști primari sau angajați, fiind obligați de instituțiile statului să justificăm cheltuirea banului public”, a completat Radu Cristian.

În aceeași ședință a CL Mangalia, s-a mai votat extinderea rețelelor de apă și canalizare, precum și asfaltare pe mai multe străzi din oraș.

Articolul precedentConstănțeni fără apă caldă la robinete
Articolul următorVIDEO|Târgul Naţional de Produse Tradiţionale. Un regal al bucatelor și gusturilor autentice!