Târgul Naţional de Produse Tradiţionale se va desfășura în perioada 27-29 septembrie, în incinta Parcului Aqua Magic, Mamaia, sub deviza  „Sănătate în bucate, tradiție și ospitalitate!”.
Așa cum s-a promis încă de la prima ediție, în 2017, prin Târgul Național de Produse Tradiționale  dorește crearea unei tradiții în Constanța, organizându-se an de an acest mare eveniment național, unde să fie prezenți producători din toată țara, cu povești frumoase și produse sănătoase, atestate tradițional.

Producătorii Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiţionale vor veni cu bunătăți specifice fiecărei regiuni ale țării, iar producătorii locali, țăranii dobrogeni, vor participa cu fructe și legume de sezon, lactate și brânzeturi de vacă și capră, produse etnice, ghiudem sau piperchi țârgâsiti.

De asemenea, vor fi prezente şi produse apicole, dulceţuri, gemuri, siropuri, diferite sortimente de zacuscă, pâine de casă, prăjituri, cozonaci şi plăcinte, peşte şi derivate ale acestui produs, băuturi alcoolice specifice regiunilor cu tradiţie în domeniu, sortimente de palincă, horincă sau ţuică, vin, prăjituri și obiecte meşteşugăreşti. Vor fi prezente și cramele dobrogene „Măcin” și „Delta Dunării” cu must și vinuri alese, pe gustul fiecăruia.
Pe lângă produsele tradiționale prezentate pentru degustare și vânzare, vor mai avea loc și spectacole susţinute de reprezentanţi ai etniilor dobrogene, prezentări şi degustări de vinuri cu sommelier.
Târgul Național de Produse Tradiționale își propune  să ofere consumatorilor produse naturale, de calitate, iar producătorilor şi fermierilor locali și din țară oportunitatea de a le face cât mai cunoscute.

Program-vineri 12.00-19.00, sâmbătă 10.00-19.00, duminică 10.00-19.00.

Programul Targului National de Produse Traditionale, 27– 29 septembrie, incinta Aqua Magic

Publicată de Experiente Dobrogene pe Joi, 26 septembrie 2019

 

Articolul precedentParcări de reședință în locul garajelor demolate, în Mangalia
Articolul următorWeekendul comediei la Teatrul de Stat Constanța