Acțiuni pentru capturarea câinilor maidanezi de pe raza municipiului Constanța au loc periodic, în toate cartierele Constanței și sunt vizate, în special, animalele cu potențial agresiv.

Pe 6 iunie, polițiștii locali au sprijinit personalul din cadrul Serviciului Public de Gestionare a Animalelor Abandonate al Direcției Gestionare Servicii Publice pentru capturarea și transpostul câinilor fără stăpân din Constanța. Au fost prinși și ridicați  de pe domeniul public 6 câini fără stăpân (1- zona parc Tăbăcărie, 1 -Școala nr.7-Remus Opreanu, 3 –strada Renașterii, 1-Poarta 2)  .

În aceeași zi, ca urmare a unei sesizări adresate Direcției Generale Poliția Locală, polițiștii locali s-au deplasat la un imobil situat pe strada Ion Theodorescu unde l-au amendat cu suma de 500 lei pe deținătorul unui patruped, din rasa bichon de culoare alb, care nu luase măsurile necesare de ridicare de îndată a mizeriei lăsate de animalul de companie.

Nerespectarea normelor legale privind plimbatul câinilor fără lesă pe drumurile publice, în parcuri și alte spații/locuri publice, chiar însoțiți de stăpâni, cu excepția locurilor special amenajate ori nestrângerea mizeriei lăsate de patrupede, poate atrage răspunderea contravențională a însoțitorului animalului de companie cu amendă cuprinsă între 500-1.000 lei.

 

Articolul precedentSfântul Ierarh Luca al Crimeei cinstit la Constanța
Articolul următorUn nou corp de clădire pentru Școala „Gala Galaction”, din Mangalia, construit cu fonduri UE