O instalație de stocare a energiei bazată pe baterie a fost inaugurată, joi, lângă parcul eolian de la Cobadin.

EDP Renewables SA („EDPR”), lider în sectorul energiei regenerabile și unul dintre cei mai mari producători de energie eoliană din lume, a deschis o facilitate de pionierat pentru stocarea energiei eoliene pe bază de baterii ferma eoliana Cobadin din Romania. Proiectul Stocare, așa cum a fost numit această afacere EDPR, reprezintă o dezvoltare tehnologică esențială în stocarea energiei. Atunci când există o producție excesivă, sistemul va încărca bateriile, iar atunci când producția este mai mică decât se aștepta, energia stocată în baterii va fi furnizată consumatorilor.

Acest tip de instalație de stocare a energiei ar putea oferi un progres pe piața energiei în următorii ani prin transformarea energiilor regenerabile, cum ar fi energia solară eoliană și fotovoltaică, în surse de energie disponibile în mod constant, precum și creșterea eficienței și fiabilității acestora.

Proiectul EDPR reprezintă prima activitate de stocare a energiei în România, unde compania a fost prezentă din 2008.

DCIM100MEDIADJI_0388.JPG

Compania are în prezent o capacitate totală instalată de 521 MW în România, care cuprinde în principal energia eoliană și, într-o măsură mai mică, energia solară. Facilitățile de producție ale EDPR din țară sunt situate în Dobrogea și Moldova (energie eoliană) și Oltenia (energie solară).

Inovația tehnică pentru îmbunătățirea producției și utilizarea mai eficientă a resurselor sunt semnele distinctive ale EDPR, care lucrează și investește prin proiecte precum această inițiativă și alte inițiative de pionierat pentru a asigura poziția companiei în fruntea producției de energie curate.

Articolul precedentSpectacol aniversar pentru persoanele vârstnice din Constanța
Articolul următorSpectacol dedicat Marii Uniri la Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța