Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au anunțat, luni, că au dispus efectuarea urmăririi penale față de o persoană care, anterior, a deținut o funcție de conducere în cadrul Consiliului Județean Constanța pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2011 – 2014, în exercitarea atribuțiilor de serviciu (privind bugetul propriu al județului) care decurgeau din funcția publică deținută, persoana respectivă a îndeplinit, prin încălcarea prevederilor legale privind achizițiile publice, mai multe acte legate de angajarea, lichidarea și ordonanțarea cheltuielilor privind acordarea finanțării nerambursabile din fonduri publice în favoarea unei asociații sportive din județul Constanța. Prin aceste demersuri a fost produs un prejudiciu în valoare de 2.000.000 lei în dauna bugetului județului Constanța concomitent cu obținerea unui folos necuvenit, în același cuantum, pentru asociația respectivă.
„Suspectului i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală”, se precizează în comunicatul DNA.
Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a fost citat, luni, la Direcția Națională Anticorupție pentru a-i fi prezentate datele de inculpare într-un nou dosar penal. Ulterior, la ieșirea de la DNA, fostul președinte al CJ Constanța, întrebat ce s-a întâmplat în fața procurorilor, a spus că este vorba despre „ilegalități și abuzuri”, precizând că i-a fost instrumentat un nou dosar de cercetare penală. „Ce vedeți că se întâmplă: ilegalități și abuzuri ale DNA și SRI Constanța. Au adus avocat din oficiu, care nu știe dosarul, deși eu am avocat ales, care a fost acum două săptămâni aici, în alea două dosare cu Herghelia de la Mangalia și despre Tel Drum. (…) Am un alt dosar, pe care l-a scos domnul Bodean (procurorul DNA Adrian Bodean – n.r.) și SRI-ul acum, în campania electorală”, a mai spus Nicușor Constantinescu la urcarea în duba care l-a transportat înapoi la Penitenciar.
Nicuşor Constantinescu execută o pedeapsă de şapte ani şi patru luni de închisoare după contopirea celor două condamnări definitive primite, cea de cinci ani de închisoare în dosarul Centrului Militar Zonal şi cea de cinci ani din dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri. De asemenea, el mai are o condamnare definitivă de zece ani de închisoare în dosarul perdelelor forestiere.

Articolul precedentTransport agabaritic pe ruta Constanța Poarta 7 – Dacia Mioveni
Articolul următorNoul parc din Negru Vodă, inaugurat la începerea anului școlar