Turismul de croazieră se va relansa în Portul Constanța, nave maritime de pasageri cu capacitate mare anunțându-și deja escale, pentru următorii 3 ani. Pentru sezonul de croaziere 2019, în portul Constanța sunt deja anunțate, până la acest moment, 21 de nave, prima navă, fluvială, urmând să sosească pe 24 martie.

Vineri, 22 februarie 2019, la sediul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, s-a desfășurat întâlnirea Grupului de Lucru pe Marea Neagră din cadrul Asociației MedCruise. Au participat reprezentanți ai managementului din porturile Varna, Burgas, Odessa, Istanbul, de la Autoritatea porturilor ucrainiene  alături de secretarul general al MedCruise, Jordi Caballe, pentru prima oară în Portul  Constanța.

Membrii Grupului de Lucru pe Marea Neagră au discutat măsuri concrete pentru ca marile linii de croaziere să revină în Marea Neagră, un plan de marketing pentru anii 2019 – 2021, s-au prezentat cele mai noi investiții din Marea Neagră în domeniul turismului de croazieră, noutățile anunțate de companiile de croazieră pentru zona Mării Negre.

„Aceasta este o oportunitate deosebită pentru inițierea și susținerea legăturilor directe cu actori importanți din industria turismului de croazieră, în scopul creării unor noi itinerarii care sa includă Portul Constanța și România ca destinație turistică”.

În acest an, marile linii maritime de croaziere vor analiza și testa toate condițiile oferite pentru navele de pasageri în portul Constanța, urmând să schițeze itinerariile pentru anii următori.

În 2019, compania Aegean a inclus Portul Constanța pe lista escalelor pentru nava Aegean Odissey, iar pentru anii 2020 și 2021, compania Azamara Club Cruises a făcut deja rezervări ferme pentru nava Azamara Journey, după o absență de câțiva ani în zonă.

Sursa foto: Mircea Stoian/casafotoplus.ro

 

Articolul precedentParchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa îşi suspendă, de luni, activitatea
Articolul următorUn nou lot de autobuze ISUZU va fi introdus în trafic