Aproximativ 500 de militari, șase nave militare și un elicopter desfășoară zilele acestea activități de instruire în raioane maritime, împreună cu militari din forțele aeriene, acțiuni care fac parte din exercițiul Tomis 19.11.II.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale (SMFN), exercițiul se desfășoară, până pe 20 septembrie, în zona Capu Midia și cuprinde misiuni de foc, trageri de luptă executate de militarii din Forțele Navale Române, lansări de rachete sol-aer, executate de militarii din Forțele Aeriene Române, precum și misiuni de interdicție maritimă, realizate de către militarii din Forțele Navale Române și cei de la Garda de Coastă. „Exercițiul tactic Tomis 19.11.II se înscrie în sfera măsurilor de consolidare a nivelului de reacție al militarilor români pentru contracararea unor acțiuni ostile în zona litoralului românesc al Mării Negre, contribuind la asigurarea unei posturi robuste de descurajare și de apărare, la granița de est a Alianței Nord-Atlantice”, a transmis SMFN.

Gruparea navală care participă la exercițiul Tomis 19.11.II este alcătuită din fregata „Regele Ferdinand”, corveta „Contraamiral „Horia Macellariu”, dragoarele maritime „Locotenent Lupu Dinescu” şi „Locotenent Dimitrie Nicolescu”, nava purtătoare de rachete „Lăstunul” și remorcherul maritim „Viteazul”. De asemenea, la misiuni participă şi un elicopter Puma Naval şi dispozitive mobile de lansare.
Concomitent, în mediul cibernetic, structurile participante desfășoară misiuni de supraveghere radiotehnică a litoralului românesc și a raioanelor maritime de tragere, precum și exerciții de război electronic.

Articolul precedentRestricții de circulație în stațiunea Mamaia, cu ocazia H3RO by Trichallenge
Articolul următorProxenet în Franța, arestat la Constanța