Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, s-a întâlnit, vineri, 9 noiembrie, cu ministrul apărării din Canada, Harjit Singh Sajjan, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu
S-a discutat despre stadiul cooperării bilaterale în domeniul apărării, subiecte de actualitate ale Alianţei Nord-Atlantice, respectiv ONU, situația de securitate în aria Mării Negre și implementarea măsurilor aliate de asigurare și a prezenței aliate în această regiune.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au abordat intensificarea colaborării bilaterale în domenii precum educația militară și medicina militară. În mod special, ministrul Fifor a propus cooperarea cu partenerul canadian în ceea ce privește tratamentul post-traumatic pentru militarii întorși din teatre de operații, cu accent pe îmbunătățirea sistemului de cercetare, gestionare a riscului, diagnosticare și tratament specifice afecțiunilor de stres post-traumatic.

Cei doi oficiali au vizitat împreună Baza Militară Mihail Kogălniceanu, unde militarii canadieni sunt dislocați pentru misiuni de poliție aeriană consolidată alături de militari români.

Ministrul Mihai Fifor a mulțumit omologului său pentru angajamentul constant şi solid al Canadei în România, subliniind importanța participării curente la misiunile de poliție aeriană consolidată de pe teritoriul țării noastre și profesionalismul de care dau dovadă piloții Forțelor Aeriene Regale. Totodată, Mihai Fifor a exprimat apreciere pentru activitatea ofiţerilor de stat major canadieni ce încadrează funcții la structurile aliate de pe teritoriul României, Comandamentul Diviziei Multinaționale de Sud-Est și Brigada Multinațională Sud-Est de la Craiova.

.

Articolul precedentAtenție constănțeni. SPIT a început expedierea somațiilor de plată
Articolul următorSimona Halep șă Darren Cahill s-au despărțit. Prima reacție a Simonei