Mii de piese auto, dar și obiecte de îmbrăcăminte, contrafăcute, cu o valoare de piață de aproape 450.000 de lei, au fost confiscate Portul Constanța Sud – Agigea, din două containere sosite din China.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au efectuat, miercuri, în baza analizei de risc, controlul amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului Bistrița. Administratorul societății comerciale este un cetățean român, în vârstă de 48 de ani, având domiciliul pe raza județului Timiș.

În urma controlului au fost descoperite 1.152 piese auto, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de aproximativ 400.000 de lei.

În aceeași zi, tot în baza analizei de risc, a mai fost verificat un alt container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București, al cărei administrator este un cetățean polonez, în vârstă de 54 de ani. În urma controlului, au fost descoperite 4.800 de articole de vestimentație susceptibile a fi contrafăcute, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de aproximativ 48.000 de lei.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar polițiștii de frontieră efectuează în ambele cazuri cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Articolul precedentAtenție constănțeni. Cine va primi declarații de impunere
Articolul următorCirculație restricționată pe Autostrada București – Constanța