Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) începe de astăzi, 1 noiembrie, procesul de recuperare a banilor de la români.

Ministrul finanțelor Eugen Teodorovici, a anunțat că ANAF începe să trimită decizii de impunere, sumele de plată vor fi comunicate în noiembrie, oamenii având timp să-şi achite datoriile până în martie 2019, având o reducere de 10%. Ministrul de finanțe  a anunţat şi că, de la 1 ianuarie, nu se vor mai trimite notificări scrise privind sumele datorate, aceste date urmând să fie disponibile în sistemul electronic.

„În noiembrie se comunică, notificarea pe hârtie pleacă doar la aceia care nu sunt înregistraţi în spaţiul virtual, în sistemul electronic, la ceilalţi pleacă hârtia. Dar oamenii nu vor avea acel terme fix de 60 de zile să plătească. Nu, vom spune: martie 2019, aveţi de plată ce v-am spus că aveţi de plătit, ca să arătăm că statul a greşit şi trebuie să plătească statul când greşeste. În martie 2019, aceşti români vor avea o reducere de 10%. Oamenii vor fi sprijiniţi în a face plata cu această bonificaţie”, a declarat Eugen Teodorovici.

.

 

 

Articolul precedent20 de puncte termice din Constanța au rămas fără energie termică primară
Articolul următorMii de piese auto contrafăcute, de aproape 450.000 lei, confiscate Portul Constanța Sud Agigea